Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.

Tilbage til menuen

Rygkirurgi samles på Glostrup Hospital

1. februar flytter rygkirurgien på Hørsholm Hospital til Videncenter for Rygsygdomme på Glostrup Hospital. Dermed er hele Region Hovedstadens kirurgiske behandling af almindelige rygsygdomme samlet i én afdeling.

Endnu flere patienter vil fremover få behandling for deres ryglidelser på det nyåbnede Videncenter for Rygsygdomme på Glostrup Hospital. Fra 1. februar flytter alle de rygkirurgiske aktiviteter på Hørsholm Hospital til centeret i Glostrup.

- Vi glæder os til at tage imod personalet fra Hørsholm Hospital, der er kendt for at arbejde på et højt fagligt niveau, siger hospitalsdirektør Klaus Lunding.

I alt 13 ansatte flytter med fra Hørsholm Hospital til Glostrup Hospital – bl.a. to overlæger. Overflytningen markerer sidste fase i Region Hovedstadens samling af rygaktiviteter. I 2010 blev de tidligere aktiviteter på Hvidovre Hospital og Rigshospitalet overflyttet til Glostrup Hospital.

Samler viden om rygbehandling

Videncenter for Rygsygdomme startede op 1. oktober 2010 og er bemandet med både medicinske og kirurgiske eksperter. Samlingen af al degenerativ rygkirurgi og den tætte tilknytning til medicinsk rygbehandling skal sikre effektive og koordinerede forløb for de mange patienter med ondt i ryggen. Videncenteret er en af landets største afdelinger på rygområdet og kommer til at udføre cirka 2.500 rygoperationer årligt.

Ny viden skal udvikles

Ondt i ryggen er en folkesygdom, der påvirker rigtig mange danskere før eller siden. I dag findes der kun lidt viden om, hvilke tilbud, der reelt hjælper patienterne bedst. Det nye videncenter skal være med til at skabe ny viden på området.

- Videncenteret har sin egen forskningsenhed, der skal forske i effekten af både kirurgisk og ikke-kirurgisk behandling og være med til at udvikle nye, forbedrede patientforløb, siger Klaus Lunding.

Webredaktør
Kommunikationsteamet